logo
Tehno-Stroj Milek d.o.o.
Strojarsko održavanje postrojenja 0-24h

Strojna obrada metala

Strojnu obradu metala (tokarenje, glodanje, brušenje, zavarivanje) radimo na sljedećim materijalima: čelik, nehrđajući čelik (inox), mesing, aluminij, bakar. Strojnom obradom tih materijala proizvodimo rezervne dijelove za strojeve i alate u industrijskim pogonima. Po zahtjevu klijenta nakon strojne obrade vršimo i površinsku zaštitu izrađenih dijelova (cinčanje, niklanje, kromiranje, bruniranje, eloksiranje aluminija). Ovdje navodimo samo neke od proizvoda koje smo proizveli za potrebe naših kupaca.

Izrađujemo razne strojne dijelove za prehrambenu, kemijsku, farmaceutsku i ostale industrije kao što su: Izrada alata, Izrada rezervnih dijelova, Izrada noževa, osovine, vratila, osovinice, zupčanici, lančanici, remenice, zatezači, pužna kola i pužni vijci, excentri i krivulje, klipovi, ventili (homogenizacijski i nepovratni), vodilice, poluge i nosači, dijelovi alata, trnovi za čaše, oblikači,  tvrdo kromirani dijelovi....

Klipovi za homogenizaciju
Mljekarska industrija, strojna obrada klipova za homogenizaciju

Napravljeni su od nehrđajućeg materijala (inox za prehrambenu industriju), tvrdo kromirani, brušeni i polirani rade se za razne strojeve (RANIE, GAULIN, SHL) i različite prihvate (s vratom, ravni, s navojem)

Nepovratni ventili
Nepovratni ventili za mljekarsku industriju

Napravljeni su od nehrđajućeg materijala (inox za prehrambenu industriju), tvrdo kromirani, brušeni i polirani. Rade se različite veličine prema protoku (4.000l, 10.000l, 15.000l).

Kalupi za izvlačenje čaša
Kalupi za izvlačenje čašica za jogurt

Rade se za različite veličine čaša -150 g., 180 g., 200 g. Izrađuju se dva tipa kalupa: (1) aluminijska legura -tvrdo eloksiran, (2) alatni čelik s umetkom od nehrđajućeg materijala za prehrambenu industriju.

Ventili za doziranje
Ventili za doziranje, inox proizvodi za mljekarsku industriju

Napravljeni su od nehrđajućeg materijala W.Nr. 1.4404 (316L) Služe za doziranje različitih tekućina. Strojna obrada inox materijala.

Držači boca
Držači boca za mljekarsku industriju

Napravljeni su od nehrđajućeg materijala W.Nr. 1.4021. Kaljeni i popušteni na 45-50 HRc Rade se za razne primjerke boca.

Noževi Hassia
Noževi Hassia - proizvodnja mlijeka

Rade se iz nehrđajućeg materijala W.Nr. 1.4021, kaljen, brušeni i popušteni na 45-50 HRc prema potrebi se izrađuju različite dužine (47,51, 52 mm)

Homogenizir ventili
Homogenizir ventili - strojna obrada Tehno-Stroj Milek

Napravljeni su od nehrđajućeg materijala, brušeni i polirani. Dosjedi su tvrdo kromirani i polirani. Rade se različite veličine. Koriste se u mliječnoj industriji za homogenizaciju mlijeka.